Is een vrouw
Doorvoor gemaakt
Een kind te baren
Als een draak
Gillen, brullen
Janken, zaniken
Zeuren om spullen
Met al de streken
Ben je pas
Volledig vrouw
Als je een kind heb
Waar je van houdt
Kan je zonder
al niet genoeg vrouw zijn
Zonder gebral en geslinger
Om je hoofd met een speelgoedtrein
Het leven is al druk genoeg
Met te bereiken wat je wilt
Geeft zorgen en veel gezwoeg
Als je dan ook nog je bed uit trilt
Midden in de nacht
Door het gillen van je kind
Vol met smacht
Het slapen getracht
Vaarwel rust
Tot ziens aandacht
Voor de man
Waar je van houdt