Hebzucht maakt blind,
niet geliefd doch onbemind.
Kilte slaat om het hart
't is egoisme die tart.
Hebzucht maakt doof
voor alle argumenten.
Kan men niet meer horen,
enkel alleen voor de centen.
Gevoelloos.
Zonder een geweten.
Is men door hebzucht
helemaal door geld bezeten.