Morgen
Morgen,
Morgen zal het beter gaan
Zo eindig ik iedere dag,
De hoop naar een betere toekomst
Krimpt verder weg
want morgen is het net als vandaag
opstaan, ruzie, kwaad en eindigend
met de verveelde steeds herhalende zin,
Morgen,
morgen zal het beter gaan
Zolang er hoop is zal het gaan
Maar de hoop krimpt elke dag,
en als er geen hoop meer is is er
geen grijs meer alleen zwart-wit en
een treurige blik naar het heden,
Toen was het net als nu,
alleen er was oop en die hoop is
nu op en dan veranderd ook mijn zin,
Gisteren,
Gisteren was net als vandaag,
slechter als nu zal het nooit
gaan...