Je weet niet wat je zeggen moet
maar zwijgen is nu ook niet goed.
Je durft er bijna niet meer heen
je voelt je bang, je bent alleen.
Kom, ik ga wel met je mee
het is gemakkelijker met z,n twee.
Ook al ben je uiterlijk een stoere vent
ik weet hoe je van binnen bent.
Voor je moeder, heb je altijd een zwak gehad
en nu kwam de dementie op haar pad.
Je ziet haar langzaam verder zakken
als een bloem gewoonweg, knakken.
Je zou zo graag haar willen helpen
haar verdriet en woede stelpen.
Natuurlijk het is triest en hard
iemand die je lief is zo verward.
Maar het enige wat je nog kunt doen
is een bezoekje, een aai en een zoen.
Dus kom op, mijn jongen want,
we gaan samen, pak mijn hand.