Voorgerecht
Hier zitten we dan
gescheiden door borden en bestek
Rode wijn en kaarslicht
aan romantiek geen gebrek
Voor jou, want in je ogen
zie ik het geluk van acht jaar samen
Niemand die ooit had gedacht
dat wij met z'n tweeën zover kwamen
Als de soep wordt opgediend
hoor ik je praten over toen
Over ons geflirt op het schoolplein
gedachten gaan terug naar De Eerste Zoen
Over de levenservaring die we hebben vergaard
door herinneringen die aan ons kleven
Zoveel hebben we samen meegemaakt
genoeg ellende voor een heel leven
Maar niets gebeurt voor niets
een mens groeit gek genoeg door pijn
En al die goede en slechte dingen
maken wie jij en ik nu zijn
Hoofdgerecht
Je praat over de toekomst
eigen huis, kind, je wilt het allemaal
Over oud worden met z'n tweeën
jouw hoogste ideaal
Een leven gebaseerd op veiligheid
zekerheid en vertrouwen
Een goed pensioen, geld op de bank
en een partner om op te bouwen
Ik luister nog maar half
niet onopgemerkt door jou
Boven biefstuk en pepersaus
vraag je of ik nog wel van je hou
Hup, masker op, standaardtekst klaar
en de woorden rollen uit mijn mond
Natuurlijk hou ik van hem, niks aan de hand
en mijn twijfels, ach, die zijn toch ongegrond
Maar kan iemand mij dan uitleggen
wat dat vlammetje in mij is
Dat vlammetje dat mij waarschuwt
dat wat ik ook beslis
Mijn leven bepaalt, mijn toekomst
mijn geluk en mijn doel
Heel lang heb ik het genegeeerd
maar het is nu niet langer een vaag gevoel
Het is een storm van twijfel die door mij raast
die mij bij de keel grijpt met ongekende kracht
Beslissingen moeten genomen worden
Oh, hoe lang heb ik hiermee gewacht
Nagerecht
Niet langer zal ik mezelf verschuilen
achter al die aantrekkelijke zekerheden
Niet langer zal ik vechten voor mijn vrijheid
want ik ben moegestreden
En eindelijk is daar het besef
weer een les in mijn leven
Vrijheid neem je zelf
die kan een ander je niet geven
Waarom nog wachten op het nagerecht
als ik nu zo zeker ben
Verbaasde blikken en verwarring
als ik opsta en de avondlucht inren
Ik ruik mijn nieuwe leven, het hangt in de lucht
en voor het eerst in jaren voel ik me vrij
Vaarwel zekerheden, maar één ding weet ik zeker
de keuzes die ik vanaf nu maak, zijn gemaakt door MIJ