Kleuren gebruikt om te lokken, als aas
ze zijn ook indringers vaak de baas.
Worden mannen vaak door de vrouw verleid
bij vogels is het de man die zich onderscheid.
Door zijn felgekleurde verenkleed
maakt hij vele vrouwtjes heet.
En door felgekleurde bessen
kunnen ook zij hun honger lessen.
Het is dan ook goed te doen
rode bessen tussen al het groen.
En het roodborstje houd door zijn rode kleur
vijanden vast wel buiten de deur.
Ook als camouflage, zijn kleuren in trek
ja, de natuur is vast niet gek.
Zodat je een groene kikker tussen het riet
bijna met het blote oog niet zitten ziet.
Zo heeft eenieder iets aan kleuren
of ze nu stinken of juist geuren.