Ik zit in mijn kamer
En schrijf deze tekst
Denkend waar het over zal gaan
Typend waarover ik denk
Ik kijk naar het raam
Is dat misschien iets
De blauwe lucht, de overkant
De bomen en de vogels
Ik spits mijn oren
En hoor de muziek
Uit de boxen klinken
Als een nachtegaal
Een blik werp ik kritisch
Op de troep in mijn kamer
Opruimen is een goed idee
Maar eerst dit maken
Ik kwam zoals je leest
Maar niet op een idee
En moest er persé een op papier
Dus schreef ik waarover ik dacht
Nu is het blad bijna vol
En gaat het nergens over
Maar de vorm van hoe het geschreven is
Noem ik ‘mijn gedicht’
Hij heeft strofes
En een lopende baan
Dus zo is ie goed
Veel lees plezier