Mensen maken veel mee in hun leven...Goed, maar ook slecht. Die slechte dingen kunnen soms wonden achterlaten, diep vanbinnen, en soms is het zelfs zo erg, dat de wonde niet volledig geneest en er littekens achterblijven. Sommige van die littekens vervagen maar sommige blijven, altijd, en vervagen niet, alsof ze er nog maar net zijn.
Die littekens kunnen voor problemen en nog meer wonden zorgen; bitterheid, wantrouwen, gevoelens niet meer kunnen uiten. We dragen maskers, verbergen ons, doen ons anders voor dan we zijn...En zo doen we onbewust weer andere mensen pijn. We zijn bang, laten mensen niet meer in ons hart en laten ze daarom dan maar uit ons leven stappen...Allebei weer een litteken erbij.
Wees daarom verdraagzaam, probeer elkaar te respecteren en help als je dat kan. Want er is geen beter medicijn dan te merken dat er toch nog goede mensen op deze wereld zijn, mensen die je vertrouwen waard zijn. En je zal zien: de glimlach op die persoons gezicht en weten dat je de pijn van diens ziel wat verminderd hebt, al was het maar voor even, dà t is de beste zalf voor je eigen littekens.