Vliegend tapijt 10
Het weerbericht deed ons hier kond,
De herfst is nu echt in aantocht.
Ja, zo sprak mevrouw de Hond
En heb ik iets anders maar gezocht,
De thuisreis moet maar even wachten
Stof tot schrijven krijg ik toch niet,
Verzamel nog wat nieuwe krachten
En kijk wat elders mij nog biedt.
Een reisbureau hier op de Wolkweg zei;
Meneer ga eens naar Nepal henen,
Het is wel winter, maar een zon van zij,
Kleedt u goed, de kou is niet verdwenen.
Ik heb er rond gewolkt, zonder gevaar,
Passeerde pas na pas, zonder bekommernis,
Langs vlaggetjes met schrift, maar
Ook vaak met Boeddha’s beeltenis.
Bescherming gaven de vlaggetjes mij
Dat durf ik hier rustig te beweren,
Want daardoor kon ik weer frank en vrij
Naar de Melkweg wederkeren.
24-10-2005