Bijna achttien jaar
Bijna achttien jaar, wat een gek gevoel!
Straks officieel volwassen, geen kind meer,
Alles zelf tekenen, zelf regelen,
Maar toch weer naar mams kunnen, keer op keer.
Bijna achttien jaar, en opeens heel anders,
Opnieuw niet goed horen, net na een overwinning.
Artsen kunnen niks, krijg automaten,
Want nog meer operaties, daar heb ik geen zin in!
Bijna achttien jaar, wat gaat het snel!
Maar ik wil zo graag terug, alles nog een keer,
Zonder die vervelende tijden,
En helemaal geen ziekenhuis meer!
Bijna achttien jaar, het klinkt tóch zó leuk!
Rijlessen, meteen op dag één,
Opnieuw starten, steeds meer een eigen leven,
En volgend jaar een eigen kamertje, daar kan ik dan heen!
Bijna achttien jaar, en ook al zijn er tegenslagen,
Positief is het mooiste woord wat er bestaat!
Zoveel dromen, zoveel wensen, zoveel plannen,
En ik zie wel hoe het me vergaat!