nee , ik heb niet te kiezen
weer moet ik verliezen
tegen een oude vijand van mij
hij blijft me achtervolgen
en niet alleen dat
hij wint de strijd
want hij is niet gelijk
steeds als ik denk
ik ben een stapje vooruit
slaagt hij weer toe
en sta ik nog verder achteruit
nee
het word me niet gegeven
om er in dit leven
van te winnen
zelfs iets tegen te beginnen
m'n vijand
zit in een fles
de kleur doet er niet toe
de smaak ook niet
ik geef het op
de zegen is aan hem
want hij heeft meer aan die fles
dan aan m'n liefde voor hem
zijn keuze is gemaakt
wat maakt het dus voor mij nog uit
ik ben de eeuwige verliezer
voor de zoveelste keer
moet ik er weer zien te geraken
want dit wil ik niet meer
die vijand die me volgt
keer op keer