Katrientje
Katrientje van Buren uit Heiligerlee
Besloot met haar dorpje te breken
Ze wilde als koksmaat gaan varen op zee
Dat had haar van jongs af geleken
Het kon haar niet schelen waarheen ze zou gaan
Naar IJsland of Tropische streken
Ze moest en ze zou uit het hoogveen vandaan
Dat hield ze allang voor bekeken
Katrien heeft haar plunjezak weldra gepakt
En is uit haar huisje vertrokken
Ze is in de boemel naar Mokum gestapt
Want daar vind je schepen en dokken
Ze zocht naar een schipper maar vond er niet één
Die haar op zijn boot mee liet varen
Dat maakte verdrietig en voelde alleen
Verstoken van zeebries en baren
Katrien had geluk, ze kreeg kennis aan Daan
De pontbaas van =Op en Neer 7=
Het goud rond zijn mouwen dat stond haar wel aan
Dus is ze maar bij hem gebleven
Ze vaart nu met Daan op het IJ heen en weer
Van Noord naar ‘t Centraal, om het even
Het maakt hen niet uit welke kant -ie op vaart
Want veerponten wenden geen steven
© Koos 24-11-2005