een jongen klein en zwak,
maar toch speciaal,
anders dan anders,
net niet abnormaal.
gevoel van alles kunnen,
vliegen, vechten en overwinnen,
alles traag op gang,
niets ging te snel
opgroeien met een gave,
een onbekent talent,
schrijven, zingen en acteren,
niets kon deze jongen weren
verborgen krachten,
alleen van hem,
vallen, opstaan en rennen,
alles bleek hij te kennen
kleine ogen toch verbaast,
misschien alles te overhaast,
iets overgeslagen onderweg,
hoe kan dat toch,
nooit had deze jongen pech
de hele nacht,
piekerde en dacht hij na,
over zijn vergeten gave,
zijn onbrekende stuk
de jongen gaf het op,
liet een traan,
maar vergat het snel..
zonder dat hij het wist
vond hij die nacht,
zijn laatste stuk,
het niet altijd moeten streven,
naar zijn eeuwige geluk