Als ik een vogel zou zijn
die kon vliegen hoog in de lucht
waar zou ik dan belanden
als ik me liet meevoeren, niet beducht
Zou ik reizen over de wereld
naar plekken die ik niet ken
onzeker maar nieuwsgierig
toch wetend dat ik veilig ben
Zou ik dan vinden wat ik zocht
zijn bevrijd van alle zorgen
voldoening vinden in mijn bestaan
en vrolijk uitkijken naar morgen
Niet bang zijn voor wat komen gaat
maar gelukkig en tevreden zijn
kunnen leven met de wetenschap
ver weg te zijn van ellende en pijn
En ja, natuurlijk kan ik blijven dromen
verlangen naar die onmogelijke wens
want helaas ben ik geen vogel
maar een doodgewoon mens
02-12-2005