December
December kruipt weer in het jaar
De beuken kaal, het eikenhakhout bronst iets groen
De vlinderstruik moet het met dorre aren doen
De perken zonder kleur, November is weer klaar
December stapt wat vreugdeloos in ‘t jaar
December loopt weer in het jaar
De ochtendvorst, de struiken suikerwit berijpt
De raaf die vals en schor zijn krasse snavel slijpt
De buien waterkoud, het sneeuwt al hier en daar
December glijdt wat glibberig in ‘t jaar
December woont weer in het jaar
De bleke zon zet rond vier uur het licht op uit
De winkelstraat schijnt Sinterklazen door de ruit
De Kerstman met zijn elandspan staat klaar
December, nog maar even, Nieuwe Jaar
© Koos 2-12-2005