Uit de bundel: "Het scheepje der poëzie"
Kadertraining.
Muiterij geslaagd.
Matrozen grepen macht.
Verloren kader en zijn kracht.
Een nieuwe richting vraagt ook leiding,
behoeft zijn sturing en gezag.
Studerend op de hei.
Flap-overs boordenvol grafieken.
Power-points verdrinken statistieken.
Testen, sessies, rollenspelen.
De bar als troost voor droge kelen.
De nieuwe richting wordt goed doorgehaald,
steevast met, subsidiegeld betaald.
Drank verwijst, de stuurlozen hun bed.
Als laatste opdracht een sonnet,
waarin een sociogram moet worden uitgelegd.
Kijkend door patrijspoort, rustend in hun kooi,
vergeten ze de hei en worden vrij,
penselen beelden, kleuren geuren.
Geen vorm belet expansie van gedachten.
Dat mag je van een nieuwe richting ook verwachten.
Verwachtingsvol, door nieuw elan gesticht
wordt proza, paraproza, weer gedicht.
WIL MELKER
24/07/2000