Waarom net jij,
waarom niet mij...
je verdient het niet,
het geeft me zo'n verdriet,
echt, het mag zo niet gaan...
je mag niet plots stoppen, met bestaan,
en zomaar van me weggaan...
Blijf bij me,
ik wil je niet verliezen,
en wil niet voor een ander gaan kiezen...
ga niet heen,
waarom jij,
waarom niet ik,
het doet me zo'n verschrikkelijke pijn,
morgen kan je er plots niet meer zijn...
het mag niet gebeuren,
kan ik je nog even opbeuren?...
blijf bij me,
je mag nog niet gaan...
het is zo verdomd hard,
ik kan er niets tegen beginnen,
noch een ander leven verzinnen...
het is jouw...jij,
die er nu mee zit, maar wees gerust,
ik vergeet je nooit, want ik hou van je,
ook al ga je gauw dood...
Januari 2001.