De een heeft een kat, de ander een hond,
omdat hij die toch liever vond.
Ook zijn er mensen met een vis,
en iemand met slangen, houd van gesis.
Kinderen zijn vaak gek op een konijn
en er zijn zelfs mensen met een zwijn.
Een cavia loopt ook vaak in huis
en ben je niet bang, dan koop je een muis.
Hou je van vogels, neem dan een parkiet,
of een gele kanariepiet.
Andre van Duyn had vroeger een paard in de gang
doch dat duurde vast niet lang.
Hoe je het ook wend of keert
de ervaring heeft ons wel geleerd
iedereen koopt toch een dier
enkel en alleen voor zijn eigen plezier.