Bewolkte luchten, zware storm
witte koppen op de golven
opgerolde broekspijpen, dikke jas
het schuim spoelt over mijn voeten
De wind speelt met mijn haar
drijft tranen uit mijn ogen
de zilte smaak van het water
verdrogen mijn gebarsten lippen
Schepen in de verte
deinen op de golven mee
stelen mijn gedachten
en varen verder, uit het zicht
De wind beneemt mijn adem
rukt woest heen en weer
tilt mij op, smijt mij terug
met beide voeten stevig in het zand
Veilig verborgen in mijn jas
voel ik kou noch regen
rode blosjes op mijn wangen
en alle zorgen weggeblazen
Het strand en de wind
hebben enorme aantrekkingskracht
ik voel met mijn blote tenen
de kou en de kracht van het water
Ik trotseer de storm, verzet mij er tegen
kies de moeilijkste weg
tegen de wind in
net zo sterk en net zo onverzettelijk