Voor alle mensen
Op een afgetrapte fiets rijdt hij de Heereweg, hij groet
en doet zijn best rechtuit te gaan zoals ‘t nu eenmaal moet.
Want als ze zouden weten hoe zwaar hij hem heeft zitten
dan kan -ie ‘t wel vergeten, wat voor hem betekent =Pitten=
zonder laatste kouwe neut in een wollig warme kroeg.
Ik steek mijn hand op en hij struikelt van zijn fiets
dus vraag ik “Willem, beste kerel, is er iets,
je ziet zo grauw en ook je ogen staan ontdaan,
wat zijn je zorgen Ouwe Reus, wat schort er aan?”
“Op naar de kroeg” zegt hij “ik zal het je verhalen
als jij de koele kelkjes wilt betalen.”
Met grote gretigheid neem ik dit aanbod aan
want als er iemand kan vertellen is het Willem,
zijn beeldspraak is veel mooier dan de beste film.
Daar gooi ik graag een jonge klare tegenaan.
Na negen neuten zeg ik “Willem toe vertel
nu je verhaal want iets terug dat wil ik wel.”
Waarop hij zachtjes bidt “God kijk toch om U heen,
laat het met Kerstmis vrede zijn, voor iedereen”
© Koos 5-12-2005