Voor Francois
Een gedicht over mijn toekomst
wat moet ik daar nou toch in schrijven
als er iets onzeker is
is het de tijd die voor mij ligt
Er is zoveel gebeurd
in de afgelopen jaren
en wat de toekomst mij te bieden heeft
staat alleen in de sterren geschreven
Wat ik je wel vertellen kan
is datgene wat ik hoop
een nieuw begin, een frisse start
het leven vormen naar mijn zin
Ik hoop dat er momenten komen
dat ik weer gelukkig zal zijn
alles is nog zo nieuw en vers
dat ik niet verder dan vandaag kijken kan
Als je gewend bent je leven te delen
met meer dan één persoon
en er een keerpunt is in dat bestaan
weet je dan hoe je verder zult gaan?
Ik leef naar het ogenblik
dat ik de sleutel krijg van mijn eigen huis
en hoop met heel mijn hart
dat het de goede sleutel zal blijken te zijn
Voor geen mens is de toekomst te voorspellen
maar al helemaal niet op dit moment
ik zal heel erg aan mezelf moeten wennen
en vertrouwen krijgen dat ik het best zelf kan
Ik heb heel veel geleerd in die 43 jaar
en neem die wijsheid mee in mijn verdere leven
misschien dat ik je over een jaar
kan zeggen hoe mijn toekomst mij bevalt!!