Een lieve kat is je vriend,
Die veel liefde verdient.
waarvan je warmte voelt,
die iedere ochtend om je benen heen kroelt.
Die je verdriet met je deelt,
En waar je mee op de grond speelt.
Onze kat die was rood,
Een kamaraadje tot de dood.
Het gebeurde toen ik op vakantie was,
Ik kwam terug en toen hoorde ik het pas.
De tranen rolde over m'n wangen en vielen op het bed,
Ik weet niet of ik het zonder hem red.
De pijn die in mijn hart steekt,
Al m'n kleren van tranen doorweekt.
Van binnen schreeuw ik luid,
waarom moest mijn kat de pijp uit?!
We missn hem zo, die lieve kat,
In ons hart is een geslagen gat.
Van verdriet en pijn,
Dat het zo moest zijn.
Onze lieve kat vergeten we nooit,
Onze liefde voor hem word nooit weggegooit.