Lieve Opa.
Hey Opa,
hier u kleine meid,
wil u vertellen hoe het gaat,
maar ben de woorden kwijt.
Opa,hoe moet ik nu met u praten,
zou u zo graag leren kennen,
u kent mij al,want u houdt mama in de gaten.
Zou zo graag alles willen weten,
want mama vertelt soms dingen,
ze kan die dingen nooit meer vergeten.
Dacht aan mijn andere Opa,en ineens aan u,want u bent net als Oma mijn Opa,en ik ben dan ook u kleine meid,
heb u nooit leren kennen,
wat mij heel erg spijt.
Hoor zulke leuke verhalen,
hoor ze allemaal van mams,
en vind het niet erg als ze dat blijft herhalen.
Zal u beloven verder te gaan met dichten zodat ik iets heb dat u trots op mij kan zijn,
dan kunt u trots zijn op u kleindochter,
en die gedachten vind ik fijn.