Oma
Werken in de tuin deed je ruim 5 dagen per week,
en overal zag je bloemen waar je maar keek.
Zoveel bloemen dat je ze niet eens kon tellen,
en bij elke bloem wist je toch wat te vertellen.
Geen een bloem sloeg je over het hoofd,
en daar heb ik ook altijd in geloofd.
Ze zouden bij jou nooit kunnen verwelken,
net zoals al je mooie schelpen.
Die stonden altijd zo mooi in je glaze kast,
en bij elke schelp was ik opnieuw verrast.
Zoals jij ze maakte dat kon niemand niet,
en ik weet zeker niemand die dat niet in ziet.
En je hondje daar praatte je dagelijks tegen,
en liep er graag mee door zon en regen.
En nu ben je plotseling bij ons weg gegaan,
en zal er geen 1 bloem meer zo mooi uit de grond opstaan.