Een luisterend oor
Wij hebben elkaar
maar amper ontmoet,
maar we voelen de drang om te vertellen
wat er in elk van ons woedt
Ik ben blij dat ik weer iemand gevonden heb
Waarnaar ik kan luisteren
Zodat ik gevoelens en verlangens
Een duwtje kan geven en wat raad kan influisteren
Kortom, nu en dan ongestoord een babbeltje slaan,
zonder geheimen uit de weg te gaan,
zodat wij in alle oprechtheid en eerlijkheid
elkander kunnen verstaan
Hopelijk ervaart zij hetzelfde gevoel
Al denk ik van wel
En kan ik haar vertrouwen
Over wat ik aan haar vertel