* Als *
Als ik mijn handen
in de jouwe zou leggen
zou je dan de tinteling voelen
van mijn hart dat slaat?
als de blik in mijn ogen
de jouwe kruist
zou je dan plots zien
waar het allemaal om gaat?
Zou je dan horen dat elk woord
Dat ongesproken bleef
Zoveel meer betekent
Als ik het niet vertel
Als je kan voelen
Wat ik wil bedoelen
Met een rilling
Op je blanke vel
Zou je dan weten dat zonder jou
Elke seconde eeuwig duurt,
Hoe traag de korrels vallen
Door de loper heen?
Zou het jou dan dagen
Dat elke tinteling
Er eentje is
Voor jou alleen?