Zij is de dolk
Die steekt
Zij is de dolk die steekt in mijn pijn
Zij is de knuppel
Die slaat
Zij is de knuppel die slaat mij klein
Zij is mijn denken
Zij is mijn doen
En ’t laten vooral
Zij is mijn top, zij is mijn dal
Zij is mijn redder
Zij is mijn nood
Zij is mijn leven
Zij is ’t einde, zij is de dood