Al die jaren vlogen voorbij, vage herinneringen van hoe het ooit was,
Flarden aan beelden, opgeslagen, gegrift in het brein van jouw bestaan,
Ik zie jou als baby, als meisje met vriendinnen, als puber in de klas,
Fotos vertellen een vervlogen verleden, wat is t toch snel gegaan.
Het is een kwestie van wat te doen met de tijd die ons is gegeven,
Jij hebt al 50 jaar achter de rug, en nog vele jaren voor de boeg,
Tijd waarin je dingen doet, mensen ontmoet, en dingen moet beleven.
Uiteraard niet alleen, maar met je familie, jouw team, jouw ploeg.
Je maakt in een mensenleven een hoop dingen mee,
Al die reizen, al die belevingen, doorkruisen al die jaren,
En maken jou hopelijk als mens heel tevree,
Helaas zijn er een hoop dingen die nog niet werden ervaren,
Maar daar heb je de komende 50 jaar genoeg tijd voor,
Je hebt pas net leren skien en gaat binnenkort zelfs op wintersport,
Uiteraard kan je niet alles beleven, daarvoor is het leven veel te kort,
Maar het leven is wel lang genoeg om ervan te genieten, door en door.
1956 jouw geboortejaar, inmiddels 50 jaar gelee,
Telt in de boeken ondertussen al als geschiedenis mee.
Want wat klinkt dat toch al oud, al 50 jaar,
Maar gelukkig voor ons ben jij nog lang niet klaar.
We hopen nog lang van jou te genieten,
Alvast even oefenen: “50 jaar? Zo zie je er niet uit!” ;-)