Ster
De duisternis komt opzetten
De zon trekt zich terug achter de wolken
De maan wordt langzaam zichtbaar
De eerste sterren schitteren in de heldere hemel
Na een poosje staat het vol met sterren
Welke allen zo op elkaar lijken,
Op een na, een grote zilveren fonkelende ster,
Een ster die elke avond op dezelfde plek staat
Een ster net zoals jij,
Zo dichtbij en ook weer zover weg bij mij vandaan
Opvallend en alleen af en toe voorbij geschoten
Door een komeet of meteoor
Langzaam maar zeker komt het einde van de nacht en
Verdwijnt deze ster in het niets
Net zoals het bij ons ging, maar ik weet zeker dat ze
De volgende dag terugkomt, waardan ook in het heelal
Net als ons ook wij komen weer samen waar dan ook op aarde
En dan laten we elkaar nooit meer gaan
Edward W