De winterbloem
Stralend rood,
lichtje in de kou,
weerhoud me van de dood,
t leven ik blijf je trouw..
Trotseerd zij alle winterweren,
sneeuw en ijs de rug toe keren.
Hoop ze op een beter leven,
die misschien niemand haar kan geven...
Lief, klein winterbloempje.
Sterk, knap winterbloempje.