Wij zijn altijd bezig over kunst
Wat een mooi schilderij zeggen we dan
Maar soms vergeten we een deel
Gedichtjes bijvoorbeeld
Dat zijn geen schilderijen,
Geen dingen die we aan de muur hangen
Die liggen meestal gewoon in een schuif
Of ergens tussen een lang vergeten boek
Samen met al die oude herinneringen
Waarvan je dacht het nooit te vergeten