pijn
Pijn is als de doorn, op elke rode roos,
Pijn is als het donker, dat onderscheid maakt met licht.
Pijn is als zelfverzekerd staan, en een stamelende bloos.
Pijn laat je de wereld kennen, de wereld in zorgen en verdriet.
Pijn is als een serenade, bij een teleurstellend klaaglied.
Pijn laat je voelen dat je leeft..