Onbevredigd gevoel
slapen gaan
kon ze niet
omdat ze de laatste tijd
niet zo lekker ging
dat vertelde ze
mij
toen ik haar vroeg
te gaan liggen
op haar kussen
zo lekker zacht
even opschudden
zei ik haar
"niet meer gaan zitten"
ging ik
ja maar, "ik lig niet lekker"
ging zij
probeerde haar
in de goede richting
te duwen
blijvend tegensputteren
"ga je lekker slapen?"
vroeg ik
haar gezicht vertelde het
ze lag nog niet lekker
"ga je lekker slapen?"
geen antwoord
met een onbevredigd gevoel
ga ik weg
even later
nog even kijken
ligt ze nu lekker
haar ogen nog open
"lig je nu goed?"
"ga je nu lekker?"
een neus tegen haar wang
een kus op mijn wang
dag ria
slaap lekker
tot vrijdag!
mijn hand op de lichtknop!
(ria was een blinde vrouw met het syndroom van down. zij is inmiddels al een paar jaar geleden overleden)