Een inktvis of een duizendpoot
is moeders mooiste niet,
maar wel verdomde handig
als je het even niet zitten ziet.
Een paar extra handen
zijn dan vaak niet overbodig
en die vele poten
ook wel eens broodnodig.
Maar ik ben helaas geen inktvis
heb ook geen duizend poten
dus ik doe het kampjes aan
heb ik maar besloten.