Ze zaten in een schaaltje
van mooi geslepen kristal
Het stond wel aardig op tafel
een week lang lagen ze er al.
Het waren van die kersenbonbons
verpakt in rood cellofaan
ze keken mij al dagenlang
heel verleidelijk aan.
Omdat ik niet meer wachten kon
begon ik er maar aan
en heb er toen een knikker
voor in de plaats gedaan.
Al gauw was het hele schaaltje
daardoor veranderd van gewicht
want ik was als snoepkont
voor al die bonbons gezwicht.
Totdat mijn man na enige tijd
heel enthousiast liet weten
“nu heeft het lang genoeg geduurd,
ik ga er een op eten”
Ik zie nu nog zijn verbaasde blik
toen hij die knikker zag
Ze leken ook zo echt zei hij,
terwijl ik dubbel lag.