De draak
De draak bestaat
Men wilde de draak vinden
Eigenlijk vooral in zichzelf
Want deze bestond, zelf gezegd
Speer gepakt
Met fakkel bezakt
Geen draak gevonden
Hoe het kwam
Geen idee
Geen mens die het wist
Het gissen gestaakt
Terwijl de draak ontwaakt
De mythe kreeg geen staart
Dat werd de draak bespaard
Hoe erg hij het ook vond
Het bleek dat hij niet bestond
Het jagen werd gestopt
Het voedsel voor de zoektocht opgeslokt
De draak kreeg een ander plekje
Het vuur in zijn hoofd werd gedoofd
En hij werd van zijn moed beroofd
Terug in een boekje geplaatst
Waar, als je even zoekt
Je de draak kan vinden
Hij blijkt uitgestorven
Zijn laatste botten bedorven
Want ja, als je hem niet echt vinden wil
Niet gekeken of hij op dat ene plekje zit
Want ook hij wil gevonden worden
Niet om dood te worden gemaakt
Nee om te kijken of de mens verslaafd aan de uitdaging raakt
Bedroefd als je zou zijn
Vergaan van de pijn
Je werd niet gevonden
Je blijkt niet belangrijk genoeg te zijn
De computer had je ingehaald
Waar jij tot op de dag van vandaag van baalt
De mens had geen tijd voor jou
Had geen oog voor schoonheid
Geen oog voor wat de mens toch eigenlijk wilde zien
Maar je kunt er iets aan doen
Laat de draak weer tot leven komen
Je eigen fantasie laten bewonen
Dan zul je zien die draak is zo gemeen nog niet
Hij is prachtig, machtig, krachtig
Daar zit je verslagen computer of tv helemaal niet mee