Schudden voor gebruik
de gebruiksaanwijzing
die mij kent
zal elk moment
veranderen
het recept
dat mijn leven schrijft
zal nooit vast staan
daar ik mij steeds weer aan pas
om mij heen
weten ze niet
wat het juiste antwoord
zal zijn
daarom blijven we
steeds "groeien"
krijgen we er
maar niet genoeg van
dus word ik
elke keer
heen en weer
geschud
waai ik met
alle winden mee
doe met mij
wat je wilt
ik heb geen eigen mening
ben niet
wie ik hoor te zijn
sleur me achter je aan
ik zal volgen
waar jij gaat
zodat ook ik zal zijn
wie jij bent
daardoor ga ik
dan met, hoor ik ook
bij hen waar jij
mee wilt gaan
schud me elke keer
voor je me gebruikt
dan zal ik doen
wat jij wilt