Goedkope soap
We eten weer patat met worst
En je raad nooit wie er weer morst
Juist ja, iedereen wist er van
Het was natuurlijk rare Afwasman
Een doekje erover, onvoorstelbaar
Want met een doekje krijg je het voorelkaar
Een toetje na, uiteraard weer vla
En dan met opa Bietenpeller aan de carona
Kees Koekhapper schreeuwde luid
Toen oma Zadelpijn tracteerde op beschuit
Allemaal zo gelukkig en tevreden
Opeens klonk de telefoon, Ab was besneden.
Maar Dr. Sparmabollen heeft het weer gehecht
En zo kwam alles op zijn pootjes terrecht
Ab Schaarhandelaar kwam weer helemaal klaar
Want juf Pennenbakje constateerde een kwakje
Zoals Karel Klompenslijper altijd zo mooi zei:
Voel je vrij en blij! Hoe kwam hij er toch bij
Ria Remspoorbiels was Karels vrouw
Hij bleef haar een blauwe maandag trouw
Voor het altaar riep Karel al boerend het ja woord
Alleen dove Jan Kwartel had het niet gehoord
Ze besloten samen door het leven te gaan
En kochten een huisje op de Broekhoestlaan
Ze wonen daar nu al veertien dagen
En de hele buurt zit over hun te klagen
Ze hebben 5 witte hanen, en een zwarte haan
En die zorgen ervoor dat de buren vroeg opstaan
Pim Vroedkerel kwam daar het hok uitmesten
Hij raakte van de kadaverlucht buiten westen
Hij werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen
Terwijl hij net wat vakantie dagen had opgenomen
Die Pim, hij was baksteen-breker van beroep
En hij gooide veel te grote gehaktballen in de soep
Zijn broer Wim Bladerdeegkneder kwam op bezoek
Hij had een oogje op Meintje Wettebroek
En Meintje was toevallig Pim z'n pamper-verwisselaar
En Wim gaf iedere keer een knipoogje naar haar
Meintje die had dat al lang in de gaten
Wim heeft met haar direct het pand verlaten
Dr. Sparmabollen heeft Meintje ontslagen
En voor Pim waren dit zijn laatste dagen
Ab beleefde avonturen in de avonduren
Met al die vrouwtjes die hij zonder geld ging huren
En men leefde lang en gelukkig