Sommige dagen
Die wil je niet opnieuw beleven
Laten varen, bezinken die dingen
Niet er opnieuw aandacht aan geven
Want de slechte herinneringen
Hoeven we geen twee keer te zien
Die nare momenten
Hebben al geteld voor tien
Dat moeten we achter ons laten
We moeten weer verder, weer door
Want als we alleen maar stil staan
Daar leven we toch niet voor?
Dus daarom open ik een lege bladzijde
Kijk naar de lijnen op het blad
Staar en denk na over de dingen
Dingen die ik vroeger had
Situaties en momenten
Ik wil ze beschrijven op papier
Zodat ik dat punt af kan sluiten
Die deur kan sluiten op een kier
Om af en toe nog een kijkje te nemen
In de gedachtegang van toen
En dan is dan nu het moment
Dat ik dat boek dicht ga doen
Dat ik er niets meer over wil weten
Dat het echt afgesloten is
Ik sluit het boek met een slotje
Het is de sleutel die ik nog mis
Om het boekje over een paar jaar te heropenen
Om oude herinneringen op te halen
En dan pak ik de doos met al die boeken
Met al mijn geschreven verhalen
Daar stop ik dit boek ook in
Stop de doos dan weg in de kast
Die nare dingen, nare woorden
Nee, die zijn me niet meer tot last
Ik ben nu heel tevreden
Hoe het op dit moment gaat
Een man en kinderen
Ik ben blij dat de ware bestaat
Hem heb ik gevonden
Hem laat ik nooit meer gaan
Lees de boeken over mijn leven
Dan weet je wat het is om echt te bestaan