IJswit
Er waait storm, lief;
het geeft niet als je me niet betaalt:
ik doe het met mij ogen dicht.
ijswit is de lucht vandaag, ijswit als
de glinstering op een auto,
puur als een dag met zonovergoten regen.
Gelukkig vind ik het niet erg;
Het regent en ik loop naar buiten,
jij durft niet:
de druppels zijn te groot voor je mond.