schimmen in de nacht
uitdaging Bengel
de zandloper der tijd
loopt stilaan tot zijn eind
wazige nevelslierten komen opzetten
de laatste zonnestraal verdwijnt
angstwekkend gefluister in de verte
de klok die 12uur slaagt
geritsel doorheen het gras en struiken
de puurheid ontmaagd
kreten galmen door heen het duister
gele ogen bespieden iedere hoek
een groot slank wezen snuift de geur uit de lucht
een prooi.... daar is hij naar op zoek
plots blijft het raadselachtig staan
kijkend naar die schimmen in de nacht
sluipt heel snel weg
als de schim weerzinwekkend lacht...