Vandaag is het een speciale dag
natuurlijk het is allerrozendag.
Groot of klein
iedereen vindt ze fijn.
Er zijn verschillende kleuren
maar ook verschillende geuren.
Ritselend met hun blaadjes
lopen ze door de straatjes.
Langzaam verdwijnen ze om de hoek
en alleen blijf ik achter op de stoep.