Muziek boort zich doorheen mijn rusteloze lichaam
en baant zich een weg tot mijn diepste ik
zweverige gevoelens van onoverwinbaarheid borrelen op
en willen losborsten maar blijven toch maar veilig
verderzinderen diep vanbinnen
Muziek brengt me naar een hogere sfeer
een sfeer die verleidend z'n hand uitreikt
naar mijn gevoelens waarna ik word opgezogen
in een soort extase van volkomen geluk
elke muzieknoot wordt me nu te veel en snijdt
door merg en been, doet me huiveren... ontroeren
Ik word stilaan opgeslorpt door de climax waarbij muziek
de bovenhand haalt op het realistische bewustzijn... zalig
op zo'n moment kan heel de wereld me gestolen worden
alleen de rust van de natuur die ondertussen heel stiekem aan het leven is doet me mijmeren
Rijpgroene bladeren bewegen zich voort
op de golven van mijn doelzoekende dromen
al meezingend lijk ik wel de wereld te dicteren
de natuur neemt nu geleidelijk aan de taak van muziek over en geeft zich volledig over aan de grillen
van een onzichtbare welwillende macht
Natuurlijke muziek gedraagt zich onvoorspelbaar en wordt gespeeld door een harmonisch orkest van wind, dweepende bladeren en onwetende insecten en de gedachten van de mens die aan dit klank -en lichtspel een onontbeerlijke touch toevoegen want wat is muziek nu zonder persoonlijkheid, karakter, jeugdherinneringen,
alles bepalende gevoelens en emoties?...
Niets!