Pirouette
Ze loopt als een slang,
slingert door de straten.
Ze graait in haar zakken,
kijkt naar de voorbijgangers en
durft niet meer denken.
Ze schreeuwt als ze ziet
dat elke tak een andere
vorm heeft en niet buigt
als ze eraan hangt.
Ze lacht, want ze weet
dat elke seconde langer
duurt dan een uur als ze
haar pirouettes draait.