--- Vandaag ---
Vandaag is het dertig jaar geleden
precies de dag waarop wij verkering kregen.
In al die jaren is er veel gebeurd
daardoor is mijn leven anders gekleurd.
De huwelijksboot stak van wal
maar kwam in een in een diep dal.
Om dit tij te keren
hebben we het opnieuw moeten proberen.
Soms leek het dan mooi en fijn
maar in hoeverre is dat slechts schijn.
Waar is het vertrouwen
waarop je samen verder kunt bouwen.
De steeds herhaalde spreuk, ik hou van jou,. ik vind je lief
bezorgt mij gevoelens van ongerief.
Dit voelt niet als de wijze van gelukkig leven
daardoor zit ik in die spiraal naar beneden.
De wederzijdse blikken, die zeggen soms zoveel
maar in woorden blijft het akelig stil.
Stil verlangen, begrepen te worden is mijn wens
ben ik hierdoor een vreemd mens.
Dit moet zo niet verder gaan
anders heeft mijn leven nu al afgedaan.
De somberheid overheerst nu sterk bij mij
maar hopelijk voel ik mij binnenkort weer blij.
Genieten van de warmte en de zon
daar ergens achter een nieuwe horizon.
(17-02-2006)