Van waar het kwam wisten we niet
het ontstond; en nu het er was
leek het er altijd al te zijn geweest
De wind die opzette en er vaart achter zette
Lette niet op en viel vrij hard tegen de wangen
Het ijzige koude weer woei de haren in
ijs ontstond aan de wortels en woekerde
de wenkbrauwen binnen, op zoek naar expansie
Het klom vanuit een positie die niet te zien
was vanuit waar wij stonden misschien zagen
jullie het wel, want jullie bevonden je op dat
moment op een geheel andere plek; een plek
waarvan wij niet beoordelen konden of jullie
het net als wij niet zien konden, of toch wel
Vroor van voor en van achter tussen de kaken
hele huizen braken en in de wakken werd geijsvist
Groene felle pseudo vedettes gilden langs
de pistes naar beneden, beklommen dan snel
de bar en zongen met Henny Huisman mee
En daar stond het dan; de berg onmetelijke
hindernis die ons boeide en uitdaagde de tong
naar ons uitstak ons tartte; dus we klommen
Van hoe hard ofzo we gingen zijn geen getuignissen
volgende keer zorg ik voor een fotofinish, ok?
Het breekt en terwijl het valt schikt het zich in de rol
lawine die hele apres ski stammen doet invriezen
liters schnaps en toch verkleumen; gipsvluchten zijn
afgelast