Vriendschap is …………………..
Eerlijk zijn tegen elkaar,
Zowel tegen mij als tegen haar.
Elkaar vertrouwen,
En niet de rug toe dauwen.
Niet de een vertellen zus of zo,
En de ander omkopen met een cadeau.
Niet de een iets beloven,
En er dan mee naar de ander toe stoven.
Niet pronken met andermans gedichten,
Door onder je eigen naam aan een ander te richten.
Wij zijn het nu een beetje zat.
En hebben het met jou gehad.
Wij hebben altijd klaar gestaan voor jou,
Maar nu krijgen we allebei een dauw.
De puzzelstukjes vallen nu in elkaar,
Nu zijn we met jou helemaal klaar.
De waarheid kun je niet aan,
Jij leeft alleen in je eigenwaan.
Zielig doen is het enige wat jij kan.
Ga daar maar voor naar het honk toe dan.
Je hebt toch zo veel “vrienden”op de chat,
Zie dan maar dat je het daar mee red.
Kun je daar zielig gaan doen,
En vragen om een knuffel en een zoen.
Een leugenachtig mens is wat je bent,
Vriendschap is een woord dat jij niet kent.
Zoals men zegt:”al is de leugen nog zo snel,
De waarheid achterhaald hem wel”.
Echte vrienden lullen zo niet over elkaar,
Die zijn in onze ogen betrouwbaar.
Jij ziet de waarde van vriendschap niet in,
Jij bent het niet waard een vriendin.