zoals de aarde jou heeft gemaakt,
zoals de wereld van het kwade ontwaakt,
zoals de bloemen bloeien in hun tijd,
zoals de liefde verschijnt en strijd,
zoals het voorspelbare in ons,
word jij een geheel van mij
zoals de dagen korten,
zoals de nacht huilt,
zoals eenzaamheid kan groeien,
zoals jij in mijn armen schuilt
zoals je woorden mij raken,
zoals de zinnen vergaan,
zoals je ogen kunnen spreken,
zoals onze liefde blijft bestaan
zoveel dingen die zeggen,
niets te laten ontgaan,
zoveel dingen dat het leven wilt vertellen,
maar zo weinig wat wij verstaan