Wist je dan niet, dat de scherven niet van mij waren
dat ik nooit degene was, die geen spiegels meer bekeek
enkel en alleen, omdat het tegenbeeld op jou zou lijken
en dat, dat was voor jou altijd te veel - veel te veel
Wist je dan niet, dat drie lege glazen, ongezond waren
- als je drinkt uit twee-liter-flessen met een draaidop
zonder het etiket te lezen, waar met blokletters op stond
dat de verzuringsdatum al lang en breed verstreken was
Wist je dan niet, dat ik hier niet bij wilde horen - echt niet
het leek me toch zo duidelijk dat ik je nooit meer wilde zien
- de steen trof haar doel, jij verdween zacht golvend
en ik, ik liep weer van het water weg