Waarom?
Gij goed gelovige,
Waarom dood ge?
God die is toch liefde
en geen haat?
Wilt God dat gij dood?
en dat ge zijn naam met bloed besmeurd?
Waarom wast ge uw handen in de woorden
waarmee ge gehersenspoeld werd?
Laat uw eigen hart en rede spreken
want weet dat de hel dat gij uw slachtoffers aandoet
slechts een voorsmaak is
voor wat u te wachten staat!
Denk, lach, leef, leef samen met anderen
en vooral laat leven!